Panel grzewczy, dostępny w różnych wariantach, w tym jako promiennik podczerwieni sufitowy czy ścienny, jest coraz to popularniejszym rozwiązaniem, między innymi dzięki jego efektywności, estetyce i łatwości instalacji. Dowiedz się, gdzie i jak zamontować tę nowoczesną formę ogrzewania w swoim domu.
Ogrzewanie domu jest kluczowym aspektem każdej nieruchomości, zwłaszcza w obliczu rosnących cen energii. W ostatnich latach popularność zyskały promienniki podczerwieni. Opinie na ich temat świadczą o efektywności i opłacalności tych urządzeń. W artykule wyjaśnimy, co to jest grzejnik na podczerwień, jak działa i przede wszystkim odpowiemy na pytanie, ile prądu zużywa grzejnik na podczerwień.
Alternatywą i coraz popularniejszą metodą ogrzewania jest stosowanie promienników i lamp podczerwieni. Są to rozwiązania wygodne w codziennym użytku, bezpieczne, tanie oraz wysoce ekologiczne. Ich działanie jest dość proste i nie wymaga ani dużych nakładów energii, ani czasu. Ogrzewanie pomieszczeń za pomocą fal podczerwieni jest skuteczne, szybkie oraz pomaga w obniżeniu kosztów ponoszonych na ten cel.
Elektryczne urządzenia grzewcze – piece akumulacyjne, konwektory i promienniki – to doskonałe rozwiązanie do ogrzewania pomieszczeń, które nie posiadają instalacji centralnego ogrzewania. Elektryczne urządzenia sprawdzą się również jako ogrzewanie uzupełniające lub przejściowe
Od kilku lat coraz większym zainteresowaniem cieszą się lampy na podczerwień, nazywane też promiennikami ciepła. Działają w sposób odmienny niż konwencjonalne systemy grzewcze, wykorzystując promieniowanie krótkofalowe. Dzięki niemu spektrum potencjalnych zastosowań lamp na podczerwień jest bardzo szerokie. Sprawdzają się zwłaszcza w ogrzewaniu różnego typu pomieszczeń mieszkalnych, komercyjnych, gospodarczych i przemysłowych.
Efektywne ogrzewanie domu to nie tylko kwestia komfortu, ale także estetyki. Grzejniki na podczerwień z nadrukiem od Termofol doskonale łączą obie te cechy, zapewniając ciepło oraz podkreślając unikalny charakter wnętrz. Odkryj wszystkie zalety i możliwości nowoczesnych grzejników na podczerwień, które staną się zarówno funkcjonalnym, jak i dekoracyjnym elementem Twojego domu.
Grosmann® to nowa, europejska marka już dostępna w naszej ofercie. Nasza propozycja dla klientów, którzy poszukują nowoczesnych i energooszczędnych rozwiązań w epoce szybujących ceny gazu, oleju i prądu. Marka Grosmann® oferuje energooszczędne produkty do ogrzewania podstawowego i uzupełniającego. Marka jest obecna na polskim rynku od 2020r jednak jej flagowe produkty i technologia znane i stosowane już były wcześniej w krajach o wysokiej świadomości ekologicznej i energetycznej takich jak Niemcy, Szwajcaria, Belgia, Wlk. Brytania i innych.
„Który grzejnik pozwoli szybko uzyskać idealną temperaturę?” - to częste pytanie, które słyszą sprzedawcy. Odpowiedzią na nie jest promiennik, który ogrzewa za pomocą aluminiowej płyty promieniującej. Dzięki aplikacji w telefonie, sterujemy nim na bieżąco i oszczędzamy na ogrzewaniu.
Jakie ogrzewanie do warsztatu lub hali produkcyjnej?
Jesteśmy producentem promienników o emisji w każdej długości fali podczerwieni: promienniki kwarcowo-halogenowe, kwarcowe, ceramiczne.
Promiennik podczerwieni przeznaczony jest dla tych, którzy chcą ciepła podobnego do słonecznego. Dzięki najbardziej zaawansowanemu systemowi sterowania w Polsce, można zarządzać nim, z dowolnego miejsca, za pomocą telefonu.
Obecnie tak bardzo brakuje nam promieni słońca. Dlatego warto zakupić grzejnik, który wytwarza ciepło zbliżone do promieniowania słonecznego. Dzięki zastosowaniu w nim płyty promieniującej z aluminium, temperatura wzrośnie szybko, a my otrzymamy jednorodne i stałe ciepło, a także powietrze dobrej jakości.
Dzięki płycie promieniującej, ciepło rozprzestrzenia się w wielu kierunkach i zapewnia odczucie podobne do promieniowania słonecznego.
Grzejnik elektryczny w kuchni powinien mieć uchwyt, który umożliwia suszenie ręczników i szmatek. Zaletą konwekcyjnego jest mały rozmiar, wbudowana dmuchawa i niska cena. Jednak promiennikowy sam obniża temperaturę, gdy wietrzymy po zrobieniu obiadu i zapobiega cyrkulacji kurzu.
Prowadzenie punktu gastronomicznego to nie lada wyzwanie. To, co uda się nam wypracować w czasie sezonu, stanowi często największą część rocznych dochodów. Szczególnie, gdy mówimy o restauracjach, które działają w miejscowościach turystycznych lub posiadają ogródki piwne i stoliki na zewnątrz.