Panel grzewczy, dostępny w różnych wariantach, w tym jako promiennik podczerwieni sufitowy czy ścienny, jest coraz to popularniejszym rozwiązaniem, między innymi dzięki jego efektywności, estetyce i łatwości instalacji. Dowiedz się, gdzie i jak zamontować tę nowoczesną formę ogrzewania w swoim domu.
Alternatywą i coraz popularniejszą metodą ogrzewania jest stosowanie promienników i lamp podczerwieni. Są to rozwiązania wygodne w codziennym użytku, bezpieczne, tanie oraz wysoce ekologiczne. Ich działanie jest dość proste i nie wymaga ani dużych nakładów energii, ani czasu. Ogrzewanie pomieszczeń za pomocą fal podczerwieni jest skuteczne, szybkie oraz pomaga w obniżeniu kosztów ponoszonych na ten cel.
Ogrzewanie domu jest kluczowym aspektem każdej nieruchomości, zwłaszcza w obliczu rosnących cen energii. W ostatnich latach popularność zyskały promienniki podczerwieni. Opinie na ich temat świadczą o efektywności i opłacalności tych urządzeń. W artykule wyjaśnimy, co to jest grzejnik na podczerwień, jak działa i przede wszystkim odpowiemy na pytanie, ile prądu zużywa grzejnik na podczerwień.
Grosmann® to nowa, europejska marka już dostępna w naszej ofercie. Nasza propozycja dla klientów, którzy poszukują nowoczesnych i energooszczędnych rozwiązań w epoce szybujących ceny gazu, oleju i prądu. Marka Grosmann® oferuje energooszczędne produkty do ogrzewania podstawowego i uzupełniającego. Marka jest obecna na polskim rynku od 2020r jednak jej flagowe produkty i technologia znane i stosowane już były wcześniej w krajach o wysokiej świadomości ekologicznej i energetycznej takich jak Niemcy, Szwajcaria, Belgia, Wlk. Brytania i innych.
Elektryczne urządzenia grzewcze – piece akumulacyjne, konwektory i promienniki – to doskonałe rozwiązanie do ogrzewania pomieszczeń, które nie posiadają instalacji centralnego ogrzewania. Elektryczne urządzenia sprawdzą się również jako ogrzewanie uzupełniające lub przejściowe
Od kilku lat coraz większym zainteresowaniem cieszą się lampy na podczerwień, nazywane też promiennikami ciepła. Działają w sposób odmienny niż konwencjonalne systemy grzewcze, wykorzystując promieniowanie krótkofalowe. Dzięki niemu spektrum potencjalnych zastosowań lamp na podczerwień jest bardzo szerokie. Sprawdzają się zwłaszcza w ogrzewaniu różnego typu pomieszczeń mieszkalnych, komercyjnych, gospodarczych i przemysłowych.
Własny kominek w domu lub mieszkaniu, to marzenie wielu właścicieli tych nieruchomości. Jednak nie tylko wybór samego urządzenia jest ważny. Warto odpowiednio wcześniej także zastanowić się nad tym, jak obudować kominek elektryczny, aby współgrał ze stylem i wystrojem wnętrz. Poznaj kilka ciekawych inspiracji na wykończenie kominka od TERMOFOL!
Jakie ogrzewanie do warsztatu lub hali produkcyjnej?
Panasonic zaprasza na webinar pt.: Układ hybrydowy lub ogrzewanie podczerwienią – czy to się opłaca? Wydarzenie online rozpocznie się w najbliższą środę, 28 września br., o godz. 10:00.
Promiennik podczerwieni przeznaczony jest dla tych, którzy chcą ciepła podobnego do słonecznego. Dzięki najbardziej zaawansowanemu systemowi sterowania w Polsce, można zarządzać nim, z dowolnego miejsca, za pomocą telefonu.
W obliczu rosnącej świadomości ekologicznej oraz dążenia do efektywności energetycznej, technologie ogrzewania przeszły znaczącą transformację. Piece elektryczne i kotły elektryczne stanowią innowacyjne rozwiązania, które nie tylko dostarczają ciepło do naszych domów, ale także przyczyniają się do zrównoważonej przyszłości
„Który grzejnik pozwoli szybko uzyskać idealną temperaturę?” - to częste pytanie, które słyszą sprzedawcy. Odpowiedzią na nie jest promiennik, który ogrzewa za pomocą aluminiowej płyty promieniującej. Dzięki aplikacji w telefonie, sterujemy nim na bieżąco i oszczędzamy na ogrzewaniu.
Jesteśmy producentem promienników o emisji w każdej długości fali podczerwieni: promienniki kwarcowo-halogenowe, kwarcowe, ceramiczne.
Firmy specjalizujące się w technikach IR, oferują nowoczesne rozwiązania z wykorzystaniem techniki promienników podczerwieni. Systemy grzewcze zbudowane na promiennikach podczerwieni mogą być powszechnie stosowane, jak wykazała praktyka, do obniżenie kosztów, podwyższenie jakości oraz wymierne korzyści w zakresie obsługi i eksploatacji.
Prowadzenie punktu gastronomicznego to nie lada wyzwanie. To, co uda się nam wypracować w czasie sezonu, stanowi często największą część rocznych dochodów. Szczególnie, gdy mówimy o restauracjach, które działają w miejscowościach turystycznych lub posiadają ogródki piwne i stoliki na zewnątrz.